About the Bergeron Centre

The Bergeron Centre for Engineering Excellence officially opened on April 8 2016.

Designed by ZAS Architects + Interiors and built by construction firm Laing O’Rourke, it is the new home of the Lassonde School of Engineering. 

 

 

Take a Look

Take a look inside the Bergeron Centre for Engineering Excellence, the new home of the Lassonde School of Engineering.

The Bergeron Centre’s bold architecture represents limitless creativity. Reflective of Renaissance principles of innovation and nonconformity, a cloud-like triangular glass façade stands bold.

The undulating façade is comprised of a series of triangles positioned according to a precise and complex algorithm.

Evoking the properties of a cloud,

The Sandbox

Welcome to the Sandbox!

The Sandbox is an open-concept student study space on the second floor of the Bergeron Centre. 

It includes a large space for collaborative work equipped with built-in

High Bay Lab

The High Bay Lab is a multi-story lab, located in the Bergeron Centre. It is designed to test the strength of materials such as concrete.

The lab is engineered to withstand earthquake-level forces.

The lab includes